top of page
Beer & Food tasting
maandag 6 november 2023
1
2
3
4
5
6
De Klep 'Naate Raaf' Zwart bier
Stamtafel De Naate Raaf liet rond 1865 een bier brouwen voor een nieuwe Carnavalsvereniging, een zwart bier. De stijl is later veelvuldig gekopieerd door Duitse brouwerijen en daar bekend onder de naam Schwartz Bier. Dit geheime recept wordt nu weer gebruikt in Brouwerij De Klep. Dit resulteert in een donker, ondergistend lager-type bier. Door het gebruik van zwarte roastmouten, met een frisse, neutrale ondergist en met de bijzondere hopsoort Harmonie uit Tjechië.
INH. 33 CL | ALC. 5.5% VOL. | BITTERHEID 24 IBU | KLEUR 55 EBC
Gui Con Gamba & Hoisin saus
Verse, in rijst gerolde, salade met gamba, rijstvermicelli en kruiden. Geserveerd met een Hoisin dip. Een frisse en gezonde start van vele Vietnamese maaltijden.
BEEJ WIM SUSHI
De Klep 'Witte van Grubbe' witbier
De Witte Dame van het gebroken Slot in Grubbenvorst spookt al eeuwen bij volle maan rond de ruïne aan de Maas. De Tarwe voor dit bier komt deels van een Akker in Schandelo in Velden, het dorp dat aan de andere kant van de Maas tegenover de ruïne ligt. Naast tarwe natuurlijk ook gerstemout, tradition-hop en Saaz-hop. De gist zorgt voor de fruitigheid. Koriander en sinaasappelschil zorgt voor een kruidige toets.
INH. 33 CL | ALC. 4.8% VOL. | BITTERHEID 13 IBU | KLEUR 6 EBC
Pork Belly Hoisin saus
WINAAR GOUDEN MEDAILLE DUTCH BEER CHALENGE 2023
In een bouillon van citroengras, gember, knoflook en 5-spice gegaarde porkbelly. Welke daarna krokant gebakken en geglaceerd in een Hoisin-chilisaus
BEEJ WIM ASIAN SOULFOOD
De Klep Wit Gold Blônd
Dit blonde bier past als gegoten bij Asperges maar is daarnaast het hele jaar rond een heerlijke dorstlesser. Een smakelijke soepele doordrinker voor hen die iets anders willen dan doorsnee pils, maar ook geen zwaar speciaalbier.
INH. 33 CL | ALC. 5.8% VOL. | BITTERHEID 21 IBU | KLEUR 12 EBC
Tostada makreelrilette
Hard gebakken stukjes tacos met een rilette van makreel gemixt met een salsa van tomaat en chipotle. Gegarneerd met lime onion en geserveerd met een limoenpartje.
CALIENTE
De Klep 'Sintermerte' Herfstbok
Sintermerte Herfstbok is een Bier van het type tarwebok. Gebrouwen met een stevig deel tarwemout. Dit geeft het Bier een zachtere smaak. Daarnaast zit er nog genoeg geroosterde en gekarameliseerde mout in het beslag voor de typische bokbiersmaak. De hop variëteiten Tradition en Perle zorgen voor een passende bitterheid.
INH. 33 CL | ALC. 6.5% VOL. | BITTERHEID 25 IBU | KLEUR 60 EBC
Stoofpot pulled beef
Een rijke stoofpot van pulled beef gemaakt met het bokbier van De Klep. Geserveerd op een bedje van luchtige aardappelmousse en een combinatie van bijpassende seizoengroenten.
BARFOOD
De Klep 'De Kuus' Export Stout
De Kuus staat voor de stevige, rauwe hardwerkende Noord-Limburger, die wel een stevig bier kan waarderen. Dit is onze eigen interpretatie op het biertype Export Stout. De complexe moutsoort zorgt voor tonen van karamel en mokka, maar ook smaken als koffie en zelfs rozijnen zijn waarneembaar. Een stevige stout, maar toch met een acceptabel alcohol-gehalte.
INH. 33 CL | ALC. 8.5% VOL. | BITTERHEID 33 IBU | KLEUR 76 EBC
Tennessee burger & spare rib
Een heerlijke burger gemaakt met Jack Daniels saus, versterkt met De Kuus Export Stout. Daarbij nog een spare rib geglaceerd in Stout Bier.
THINK BURGER
De Klep "Draakstaeker' Gerstewijn
Deze Gerstewijn is opgedragen aan de gemeente Beesel en zijn Drakenspelen. Een stevige gerstenwijn, gebrouwen met Beeselse appelstroop. Dit gecombineerd met een mooie combinatie van lichte en donkere mouten, maken dit tot een zeer rijk, smaakvol bier waar je urenlang van kunt genieten.
INH. 33 CL | ALC. 10.5% VOL. | BITTERHEID 30 IBU | KLEUR 49 EBC
Churro met choco en kaneel
De churro is krokant gefrituurd en vervolgens bedekt in een laagje kaneelsuiker met daarbij een donkere karamel van chocolade en room, die doorsneden wordt door bosvruchten die heerlijk passen bij de Draakstaeker.
FISH & FRIES
bottom of page